Abstrakt: Inatt lär många inom finansbranschen få lite sömn i och med att det är inatt vi får resultatet på om Storbritanniens befolkning önskar lämna EU eller inte, den så kallade BREXIT-omröstningen.

Om man får tro marknaden så är det liten chans för BREXIT, då både marknader, europeiska valutor (främst pundet) har haft rally de senaste dagarna, medans guld och silver har haft motvind. Även betting-sajter sätter chansen för BREXIT till endast ca 25%. Därmed lär det bli otroligt volatilt på marknaderna i det fall att marknaden har fel och en majoritet faktiskt röstar för BREXIT.

Själv har jag sedan igår hedge:at gruvaktierna med en liten position Direxion Daily Gold Miners Index Bear 3X Shares, en ETF som ska gå upp 3ggr så mycket som en korg med guldbolag går ner och vice versa. Blir det att Storbritannien stannar kvar i unionen så lär de vanliga bankerna på COMEX ta tillfället i akt och köra ner guld och silver, då de fortfarande sitter på en enorm blankningsposition som gärna täcks på lägre nivåer.

UBs har gjort en sammanfattning om deras syn och vad konsensus är vad gäller marknadsrörelser dagen efter den historiska omröstningen:

UBS - BREXIT

BREXIT-analys från UBS.

Röstlokalerna stänger 23.00 (svensk tid) och vi lär få preliminära resultat från och med några timmar efter stängning.

Bloomberg har gjort en sammanställning av information inför BREXIT-vakan och kan läsas HÄR.

Bloombergs har även en live blogg för natten som finns HÄR.

Wall Street Journal’s valvaka finnes HÄR för de som vill sitta uppe inatt.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website