Abstrakt: Proxykriget i Syrien vilket inkluderar USA, Ryssland, Iran och Saudi Arabien (etc) har trappats upp den senaste tiden. Senast var det amerikanska bomber som dödade uppemot 80 syriska soldater, vilket ledde till förhöjda diplmoatiska spänningar mellan främst USA och Ryssland. Det praktiska svaret från Ryssland var att transportera de teknologiskt avancerade luftvärnsrobotsystemen S-300 och S-400 till Syrien för att “säkerställa säkertheten för ryska militärtjänstemän”. Dessa vapensystem är långt över något annat lands förmåga och har inga problem att skjuta ner både anfallande flyg eller missiler.

Senaste dagarna har “insatserna” höjts ännu mer och inkluderar nu kärnvapenretorik:

“U.S. Air Force Drops Dummy Nukes in Nevada Dessert”Planetfreewill.com

“Russia Accuses US of Threatening Its National Security, “Needs Nuclear Weapons For Protection From US Hostility”Zerohedge.com

“Russia Says US Actions Threaten its National Security”cnbc.com

Även en några dagar gammal story om en enorm rysk övning med syfte att förbereda den ryska befolkningen för vad som får antas ett kärnvapenscenario är tämligen oroande:

“40 Million Russians Going To Bunkers During October 4th to October 7th Drills…” Allnewspipeline.com

Denna utveckling för tankarna till den tyska regeringens uppmaning den 23 augusti att landets befolkning bör anskaffa 10 dagars mat- och vattenförråd:

 “Germans Told to Stockpile Food and Water in Civil Defence Plan”telegraph.co.uk

Det en del kallar “kalla kriget v 2.0” kan nu anses vara ett faktum. Man kan bara föreställa sig vad insynspersoner och underrättelsetjänster förväntar sig i framtiden.

Att det idag är vara en bra idé för privatpersoner att förbereda sig för säkerhetsskull är en underdrift. Framförallt anskaffa ett förråd av mat, vatten och husshållsartiklar. I det fall att de finansiella marknaderna stängs ner vid någon form av katastrof är det också lämpligt att ha en spargris i form av kontanter och ädelmetaller, vilket bör förvaras utanför banksystemet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website